۷ مانع دریافت مشاوره شغلی در کسب و کار

چرا باید از مشاوره شغلی استفاده کنیم؟

اگر با مجموعه های بزرگ و پردرآمد ارتباط داشته باشید، در خواهید یافت که عمدتا در حوزه های مختلف و بخصوص در حوزه بازاریابی و فروش از دیدگاه های مشاورین حرفه ای استفاده می نمایند؛  دلیل این امر واضح است: امروزه در سازمان های پیشتاز، از بازاریابی و فروش ، به عنوان یک علم تخصصی یاد می شود.

منابع زمانی و مالی ما همواره محدودند؛ لذا منطقی است اگر برای استفاده بهینه از این منابع، از دانش و تجربیات افراد خبره کمک بگیریم.

این امر از سویی باعث کاهش خطای ما در عرصه شغلی می گردد و از سوی دیگر باعث می شود تا بتوانیم تمام توان خود را در جهت عملیات اصلی خود بکار بگیریم.

می توان گفت عمده شرکت ها و سازمان ها و کسب و کار های بزرگ از خدمات مشاوره شغلی استفاده می کنند؛ اما الزاما مشاوره نمی تواند موفقیت یک کسب و کار را تضمین نمی کند.

چرا استفاده از مشاوره شغلی در یک شرکت مفید واقع می شود و در شرکت دیگر کارایی ندارد؟

این سوال دلایل متعددی دارد؛ اما یکی از دلایل آن آمادگی کسب و کار برای دریافت خدمات مشاوره است.

به عبارتی می توان گفت پیش شرط برخورداری از یک مشاوره شغلی مطلوب، آمادگی دریافت مشاوره و دریافت اطلاعات جدید و بکارگیری آن است.

 

۷ عامل منفی که مشاوره شغلی را در کسب و کار شما کم اثر می نماید

وقتی تصمیم می گیرید اطلاعات خود را به کمک دانش و تجربه یک مشاور بروز نمایید، در واقع در آغاز مسیر اوج گرفتن کسب و کار خود قرار گرفته اید. اما این اوج گرفتن، می تواند با مشکلات زیادی همراه باشد. اولین گام اینست که بررسی کنید آیا کسب و کار شما آمادگی لازم برای بهره گیری از مشاوره شغلی را دارد؟

به کرات مشاهده می شود یک برنامه در سازمانی پیاده نمی شود، اما در مجموعه دیگر بصورت سودآور اجرا می شود؛ یکی از دلایل این امر بستر کسب و کار شماست. بستر کسب و کار مانند یک زمین کشاورزی است. اگر حاصلخیز باشد برنامه های خوب در این زمین رشد می کنند. حال سوال اینست که از کجا می توان دریافت که آیا این بستر آماده است یا خیر؟

پیشنهاد می شود قبل از دریافت مشاوره شغلی، ۵ مورد زیر را بدقت مورد بررسی قرار دهید و در صورت اطمینان ، در درجه بعد به فکر ارتباط با یک مشاوره خوب باشید. اما اگر از شرایط به شرح ذیل اطمینان ندارید، قبل از ارتباط با مشاور ، این شرایط را بهبود بخشید.

۱- عدم مشخص بودن برنامه های مجموعه

هرچند که مشاورین می توانند به برنامه های یک مجموعه سمت و سو و جهت بدهند، اما با اینحال در برخی مجموعه ها، حتی اهداف درونی فرد مدیر مجموعه نیز در تعارض هستند؛ گام اول این است که مجموعه شناخت صحیحی از برنامه ها و اهداف خود داشته باشد. زمانی که از مدیران سوال می شود هدف شما چیست؟ معمولا یک پاسخ رایج و مشابه می دهند: (( سود بیشتر )) اما سوال اساسی اینست که چگونه می خواهند به این سود دست یابند؟ آیا قصد دارند با توسعه شعبات خود به سود بیشتر برسند؟ آیا می خواهند با قدم گذاشتن در مسیر یک برند فاخر و با ارائه کالا و خدمات متمایز و به تبع قیمت های بالاتر، سود خود را بیشتر کنند؟ آیا قصد صادر کردن محصول خود را به کشورهای دیگر دارند؟ یا می خواهند با تولید بیشتر و کاهش هزینه های متغیر، به سود بالاتر دست یابند؟

ملاحظه می کنید که تمام موارد یاد شده به افزایش سود منجر می شود، اما در صورتیکه یک مجموعه هر لحظه یک ساز بزند، نتیجه مطلوبی نخواهد گرفت.

۲- همه چیزدانی

در بسیاری از مجموعه ها، مدیران و کارمندان افرادی هستند که به اطلاعات، دانش و تجربیات خود تکیه بسیار دارند و آنرا به عنوان یک اصل می دانند؛ این افراد حاضر نیستند از مواضع خود فاصله بگیرند و یا اینکه تجربیات خود را در معرض انتقاد قرار دهند. در چنین شرایطی عرصه برای ورود مشاورین و عملکرد آنها بسیار دشوار می شود.

۳- عدم همسویی مدیران

اختلاف نظر در دیدگاه مدیران مجموعه، می تواند زمینه یک تعارض سودبخش را فراهم نماید. اما در صورتیکه تعارضات بیش از حد بر ارتباطات میان مدیران سایه افکند، می تواند حرکت به سمت چشم انداز سازمانی را برای مجموعه کند نماید؛ در چنین حالتی مشاورین می توانند به همسویی نگرش مدیران کمک نمایند، اما در صورت پافشاری مدیران بر مواضع خود، دستیابی به دیدگاه مشترک سخت تر می شود. لذا می توان گفت در صورتیکه مدیران اختلاف نظر کلی دارند، بهتر است در ابتدا، دیدگاه های خود را همسو نمایند و یا آمادگی پذیرش دیدگاه های جدید را داشته باشند، در غیر اینصورت ممکن است استفاده از خدمات یک مشاور کسب و کار به اندازه کافی سود بخش نباشد.

۴- کوتاهی در پیاده سازی برنامه های مشاور

مشاورین معمولا مدتی را در مجموعه صرف می نمایند و برنامه ای را ایجاد می نمایند. اکنون زمان آنست که این برنامه پیاده سازی شود و پس از پیاده سازی می بایست بازخوردهای اجرای برنامه در جلسه بعد بررسی گردد. در بسیاری از شرایط بدلیل کوتاهی پرسنل سازمان و یا مشغله کاری بسیار زیاد، عملیات مطابق با برنامه زمانی پیش نمی رود. این امر علاوه بر اینکه هزینه های مجموعه را زیاد می کند، اعتبار برنامه بازاریابی را نیز کاهش می دهد. لذا در زمان تدوین برنامه باید افراد دست اندر کار مشترکا پایبندی خود را به اجرای برنامه ها مطابق زمان بندی ، اعلام نمایند.

۵- دید منفی نسبت به برنامه ها

این قسمت یکی از مهمترین و کلیدی ترین عوامل است که می تواند روند دریافت مشاوره شغلی را مختل نماید. زمانی که قصد داریم از این خدمات استفاده نماییم، باید یک جو مثبت و امیدوار بر فضای سازمان حاکم باشد؛ در غیر اینصورت با نگرش منفی اعضای مجموعه و القای تفکرات افراد منفی نگر، اهمیت برنامه و نتایج آن بتدریج تحت الشعاع قرار می گیرد و سایه سنگین این نگاه منفی در نهایت یا باعث توقف برنامه می شود و یا اینکه اثربخشی آنرا کم می نماید.

۶- نتایج مطلوب پیشین

ممکن است از کسب و کار خود به عنوان یک کسب و کار موفق یاد کنید. اما بخاطر داشته باشید.

آنچه باعث شده کسب و کار شما اکنون در شرایط عالی باشد، ممکن است در آینده شما را در شرایط مطلوب نگاه ندارد.

گاهی مدیران یک کسب و کار بر ادامه روندهای قبلی تاکید دارند؛ در حالی که ممکن است این روندها مطلوبیت خود را از دست داده باشند یا روشهای بهتری نیز وجود داشته باشد.

تاکید بیش از اندازه بر اجرای یک رویه بخاطر موفق بودن آن در گذشته، باعث عدم قبول ایده های نو از سمت مشاور می گردد. 

۷- تمایل به انجام همه برنامه ها توسط مجموعه

سازمانها گاهی بر انجام برنامه های مشاور در درون مجموعه تاکید دارند. یک دلیل کاهش نسبی هزینه ها در مقایسه با برونسپاری است. دلیل دیگر ممکن است تمایل به نظارت بیشتر بر اجرای برنامه باشد. پافشاری بر انجام برنامه ها در مجموعه ممکن است باعث وارد نمودن لطمات به مجموعه شود. گاهی کار با تاخیر مواجه می شود و گاهی نیز کار به دقت و ظرافت قابل قبول انجام نمی شود. لذا بهتر است سازمانها آمادگی  همه جانبه جهت تفویض وظایف و برونسپاری را در شرایط لازم داشته باشند.

 

لذا بهتر است قبل از هرگونه اقدام برای کمک گرفتن از مشاورین شغلی، از آماده بودن بستر کسب و کار خود اطمینان حاصل نماییم.

در صورت آمادگی کسب و کار شما، یک مشاوره شغلی خوب می تواند شما را به اوج برساند؛ اما مشاوره خوب چگونه است؟ فرض کنید می خواهیم از بین دو مشاور یکی را انتخاب کنیم، چگونه می توانیم بدرستی بدانیم عملکرد کدام برای ما بهتر است؟

می توانید مقاله مراحل یک مشاوره کسب و کار عالی را نیز دنبال نمایید.

0 بدون دیدگاه

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *